Stefan was met het ramptoestel op weg naar MaleisiëRest In Peace Stefan

Stefan was met het ramptoestel op weg naar Maleisië. De broer van Stefan, Martijn, kwam wel aan op de plaats van bestemming, want hij reisde een kwartier later via Brussel en Parijs. Diens vlucht bleek uren te zijn uitgesteld omdat er ‘iets’ was gebeurd op de route…

Uit de krant het Eindhovens Dagblad:

VALKENSWAARD – Het echtpaar Ad en Mia van Nielen heeft aan den lijve moeten ondervinden hoe hard maar ook genadig het lot kan zijn. Hun oudste zoon Stefan (30) zat in het ramptoestel. Een diepe tragedie. Maar eigenlijk had zijn broer Martijn (26) naast hem moeten zitten en dat liep als door een godswonder anders; hij vloog een kwartier later naar het verre Maleisië, maar dan via Brussel en Parijs en hij kwam dus wel aan.

Verdriet en geruststelling
De ontsteltenis die het nieuws van de ramp bracht laat zich niet beschrijven. Verschrikkelijk verdriet om Stefan, geruststelling over Martijn, maar ook enorme zorgen om hun jongste. Ze wilden per se dat hij goed werd opgevangen voordat hij het vreselijke nieuws over zijn broer hoorde, maar niemand kreeg hem te pakken, ook niet lang na de geplande landingstijd. Wat bleek. In Parijs was zijn Maleise vlucht uren uitgesteld. Het vliegtuig werd aan de grond gehouden omdat er ‘iets’ was gebeurd op de route.

Boosheid
Het echtpaar kan het niet bevatten. Het geluk kan hen niet troosten. Het ene moment overheerst opluchting, het andere diepe rouw. Er is boosheid bij de vrienden. Stefan is niet neergestort, maar neergehaald. Iemand heeft dit gewild, iemand heeft op hem en al die andere mensen, al die kinderen, gemikt. En de trekker overgehaald.

Mia wuift het weg. “Daar zijn we nu niet mee bezig. Stefan is dood. Dat is onze wereld.” Ad: „Nee, het moet onze wereld gaan worden. Hoe, daar heb ik geen idee van. Het zal lang gaan duren.”

Bron: ED.nl


Reacties zijn uitgeschakeld. .

Archief

Blog statistieken

  • 22.017 hits
%d bloggers liken dit: