35-44 jaar Maastricht


Ingetreden in de ‘Gemeenschap van de gekruisigde en verrezen Liefde’ – de Kommel – in Maastricht (1992-2002), klik hier voor foto’s en info over de Kommel – in pdf, blz. 32-34;

kommel.nl

Parttime opleiding tot het permanente Diakonaat Rolduc (1995-1996) en overstap naar de priesteropleiding Rolduc (2de fase 1996-1999);

kloosterfoto genomen in Nieuwkerk

Geconfronteerd met veel lijden bij patiënten op de psychiatrische ziekenhuizen ‘Huize Padua’, ‘Coudewater’ en ‘de Grote Beek (R.P.I.)’ waar ik gewerkt heb, kwam de gedachte bij me op om een scriptie te gaan schrijven vanuit deze werkervaringen met de lijdende mens en tegelijkertijd als gelovig mens vertrouwend op Gods barmhartige liefde! Doorheen de jaren groeide de vraagstelling in me: zou het mogelijk zijn dat emotioneel beschadigde mensen genezen zouden kunnen worden door toedoen van gebed en ook door mijn persoonlijk goeddoen en goedzijn in de omgang met deze mens? Een oude pater (‘witte’ pater Jo van Osch, M Afr, 1923-2012) vertelde me dat hij mevrouw Terruwe persoonlijk heeft gekend, een gelovige psychiater die zich verdiept heeft in genezingsprocessen en bekend geworden door haar bevestigingstheorie met het centrale begrip ‘de weerhoudende liefde’. En van het een kwam het ander… de scriptie is er gekomen, met als uitkomst: Ja, emotioneel en psychisch beschadigde mensen kunnen genezen door omgang met andere mensen die hen begeleidend liefhebben op de wijze van ‘weerhoudende liefde’. Zie de scriptie: ‘Relatie als instrument van genezing’ op website Anna-Terruwe.nl, op ‘Scribd’ als eerste versie onder pseudoniem Sjaak van de Berkt en als tweede versie onder mijn eigen naam.

banner468x60ani (1)


In 1999 diakenwijding door Mgr. Wiertz in de abdijkerk van Rolduc Kerkrade;

In het jubileumjaar 2000 tot priester gewijd door Mgr. Wiertz in de kathedraal van het Bisdom Roermond;

Van 1999-2000 werkzaam in de parochies van Nazareth, Limmel en Amby in Maastricht;

Van 2000-2005 werkzaam in de parochies van Chevremont, Haanrade en Rolduckerveld in Kerkrade;


 Filmpje van het

klooster te Nieuwkerk


 

Bisdom Roermond, 17 juni 2000: priesterwijding voor William van Dijck, Jack Geudens, Joseph Geelen V. Hoester, Hugo Gerfen, Jos Boon, Marc Heemels, Cornelius Berkhout en Harrie Peeters.

Na de priesterwijding op zaterdag 17 juni van het jubileumjaar 2000 te Roermond, mocht ik de dag erna op 18 juni mijn eerste heilige Mis opdragen in het kerkje van Bergeijk ’t Hof.

 

Archief

Blog statistieken

  • 21.725 hits
%d bloggers liken dit: